Zajímá vás: Jak probíhá repas IT zařízení

Jak vypadá vlastní repas zařízení? Nejedná se jen o vyčištění?

Repas zařízení je komplexní proces, který se primárně zaměřuje na obnovení vzhledu a zachování a optimalizaci výkonových parametrů.

Zbavení prachu a nečistot a vnější očištění

Během každodenního používání každý počítač absorbuje určité množství prachu. V zájmu dosažení delší životnosti je třeba jej odstranit. Stejně tak proběhne chemické ošetření a odmaštění šasi a klávesnice. Tento proces vyžaduje odborné znalosti, vhodné nástroje a čisticí přípravky, v opačném případě by se mohly některé komponenty nevratně poškodit.

Konfigurace počítače a notebooku na míru

Obecně platí, že kryt, základní deska a procesor, tvoří pevnou základnu renovovaného stroje, na kterém většinou nic nezměníme. Nicméně další parametry, jako například kapacitu operační paměti nebo kapacitu pevného disku lze upravit podle přání zájemce.

Testování

Repasována jsou jen taková zařízení, která se již v minulosti v praxi osvědčila. Je však nutné, aby všechny jejich komponenty byly otestovány, zda fungují bezchybně. V zájmu toho se mimo jiné kontroluje kvalita zvuku a obrazu, výdrž baterie, rychlost načítání, funkčnost portů atd.

repasjpg


S ohledem na esetický stav a míru opotřebení jsou v této fázi zařízení roztříděna do kategorií, bližší informace naleznete v článku Repas a záruky.